Prohledat tento blog

pátek 12. března 2010

Exkluzivně - Abdominoplastika - břicho

ABDOMINOPLASTIKA


Pro ženy po porodu je častou volbou Abdpminoplastika. Tento zákrok se pyšní odstraněním vytahané kůže, která je většinou největším strašákem všech maminek. A aby bylo tělo perfektní jako před porodem, spojujeme operaci s liposukcí, která odsaje tuk i z okolních problémových partií. Ale ani velký úbytek hmotnosti a ne příliš vábný vzhled muže často nepřiměje k odstranění nadbytečné kůže. A přitom nabízíme speciální techniky Abdominoplastiky, které jizvu, vzniklou po zákroku, posouvají pod hranici prádla! Přesto je podstoupení jakékoliv operace pod anestézií, pro mnoho mužů, stále hodně velká bariéra. Přece jen máme raději ty méně invazivní (nejlépe bezbolestné) metody s rychlou dobou rekonvalescence. Čeká nás ještě dlouhá cesta, než se naučíme snášet bolest na úkor krásy jako ženy.



Snaha co nejvíce snížit operační riziko, ale pokud je to možné, i minimalizovat počet operací nutných k dosažení příznivého estetického výsledku, vede ke kombinacím operačních technik. Mnohé plastické operace břicha vyžadují, obzvláště pak u břich větších a třeba po několika porodech, ještě druhou operační dobu, spojenou s dodatečnou liposukcí (odsátí tuku), či korekci dlouhých jizev. 

Technika BSAL ( Brasilian safe Abdominoplaty with Lipoaspiration ) tzv. „brazilské bezpečné abdominoplatiky s lipoaspirací“, umožňuje v jedné době provést funkční operaci břicha se sešitím svalového rozestupu (který se objevuje po porodech) často navíc spojený s kýlou, ale také odsátí tuku a zkrácení jizvy na podbřišku a minimalizuje riziko možných místních pooperačních komplikací. A opět pro její maximální bezpečnost a estetický efekt používáme u ní harmonický skalpel.







co je harmonický skalpel? Harmonický skalpel je nástroj používaný při chirurgických výkonech k souběžnému řezání a koagulaci tkání, pro svoji činnost využívá energii vysokofrekvenčních mechanických kmitů - vibrací.





MUDr. Patrik Paulis

obj. 00420 734 578 800 nebo email: info@patrikpaulis.com